1.Μπάνιο και ψάρεμα στον Άραχθο
Σε απόσταση 500 μέτρων από το κτήμα, κυλάει ο ποταμός Άραχθος. Είναι ο 8ος σε μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας, με μήκος 110 χιλιόμετρα και θεωρείται από πολλούς ως ωραιότερος υδάτινος δρόμος για κατάβαση με βάρκα του ράφτινγκ. Κατά το μύθο της αρχαιότητας ο Άραχθος, που γεννήθηκε στην Πίνδο, ξύπνησε ένα πρωί και βλέποντας τ’ αδέρφια του Αχελώο και Πηνειό να τον έχουν εγκαταλείψει, ξεκίνησε τρέχοντας να τους προλάβει. Ορμητικός, θυμωμένος και μουρμούρης παρέσερνε τα πάντα στο διάβα του προς τον Αμβρακικό. Στην περιοχή μας φαίνεται να ημερεύει λίγο, απλώνεται και γίνεται εύκολα προσβάσιμος. Προσφέρεται για μπάνιο τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και για ψάρεμα όλο το χρόνο. (Κάποιοι πιο ρομαντικοί, απολαμβάνουν και τις καλοκαιρινές τους βραδιές δίπλα στον Άραχθο). Εσείς τα μαγιό θα πάρετε από το σπίτι. Τα καλάμια θα σας τα προμηθεύσουμε εμείς.

2.Περπάτημα στο μονοπάτι της βίδρας
Σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το κτήμα, δίπλα από τη γέφυρα Τζαρή, ξεκινάει το μονοπάτι της βίδρας, κατά μήκος του ποταμού Αράχου. Βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής του και θα ενώσει την περιοχή με τη γέφυρα της Πλάκας. Ένα μικρό τμήμα του, από τα 17 συνολικά χιλιόμετρα, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και είναι επισκέψιμο ακόμα και για παιδιά. Το κομμάτι αυτό ήταν παλιά αρδευτικό αυλάκι. Είναι μαγεία το περπάτημα σ’ αυτό το τμήμα του μονοπατιού και κάθε εποχή του χρόνου προσφέρει τις δικές της συγκινήσεις. Μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα από τη γέφυρα, ο επισκέπτης ξεχνάει την επαφή του με τον ανθρώπινο πολιτισμό κι ενεργοποιεί όλες του τις αισθήσεις. Ο Άραχθος με το μουρμουρητό των νερών του, το φως του ήλιου που εξαϋλώνεται πίσω από τα δέντρα και τις κορφές των λόφων, καθώς και η σιωπή φορτωμένη με τους ήχους της φύσης, χαρίζουν στον επισκέπτη στιγμές και εμπειρίες πρωτόγνωρες.

3. Νερόμυλος και νεροτριβή Κρυονερίου
Σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από το κτήμα, μπορεί να επισκεφτεί κάποιος το νερόμυλο που λειτουργεί ο πολιτιστικός σύλλογος Κρυονερίου στις όχθες του ποταμού Αράχθου. Τους μήνες από Απρίλιο έως Οκτώβριο, ο νερόμυλος λειτουργεί με φυσική ροή του νερού από τον Άραχθο. Μπορεί να δει κάποιος από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο το σιτάρι και το καλαμπόκι γίνεται αλεύρι. Μπορεί επίσης να προμηθευτεί άριστης ποιότητας αλεύρι, για να φτιάξει το δικό του ψωμί, τραχανά και χυλοπίτες και να μάθει όλες τις σχετικές πληροφορίες για τον τρόπο παρασκευής τους. Επίσης στη νεροτριβή μπορεί κάποιος να πλύνει ή να δει τον τρόπο με τον οποίο η δύναμη του νερού πλένει και καθαρίζει τα βαριά σκεπάσματα και στρωσίδια.